לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות

האוניברסיטאות המובילות בארה'ב

ביה'ס למשפטים של אוניברסיטת ייל ממשיך להיות בעל 'תנאי הקבלה הקשוחים ביותר' בקרב בתי הספר למשפטים בארה'ב, זו השנה השלישית ברציפות. בלימודי מנהל עסקים נמצא ביה'ס למנהל עסקים של אונ' סטנפורד בעל 'תנאי הקבלה הקשוחים ביותר', בעוד שבשנה שעברה הרווארד הובילה קטגוריה זו. סטנפורד מוביל גם בקטגוריית 'אפשרויות התעסוקה הטובות ביותר' השנה כפי שעשה בשנים קודמות. לצידו בקטגוריה זו נמצא ביה'ס למשפטים של אונ' נורט'ווסטרן, המובילה קטגוריה זו כבר שנתיים.
נתונים אלו ונוספים מוצגים בספר הדירוג לשנת 2008 שפרסמה החודש פרינסטון ריוויו, החברה הגדולה בעולם בתחום ההכנה לבחינות הכניסה למוסדות אקדמיים. החברה, שמפרסמת דירוג שנתי של המוסדות האקדמאים בארה'ב, הוציאה לאור החודש את ספרי הדירוג ללימודי משפטים ולימודי מנהל עסקים, לשנת 2008: '170 בתי הספר למשפטים הטובים שביותר' ו-'290 בתי הספר למנהל עסקים הטובים ביותר'. בכל אחד מהמדריכים מופיעים 11 קטגוריות לדירוג עשרת בתי הספר הטובים ביותר בכל קטגוריה. זו השנה התשיעית לדירוג בתי הספר למנהל עסקים והשנה הרביעית לדירוג בתי הספר למשפטים.
עוד נמצא כי ביה'ס למנהל עסקים של אונ' מרסר [Mercer] אטלנטה דורג במקום הראשון בקטגוריה 'ההזדמנויות הטובות ביותר לנשים', לאחר שבשנה שעברה ביה'ס למנהל עסקים בבסון קולג' הוביל קטגוריה זו. באונ' Brigham Young נמצאים הסטודנטים הכי תחרותיים - גם בביה'ס למשפטים וגם בביה'ס למנהל עסקים. המרצים הטובים ביותר מלמדים בביה'ס למשפטים של אונ' בוסטון ובביה'ס למנהל עסקים של אונ' וורג'יניה.
קטגוריות נוספות המסווגות מוסדות הלימוד הטובים ביותר הנן: הסגל המגוון ביותר, אגודות הסטודנטים השמרניות/ליברליות ביותר, ההזדמנויות הטובות ביותר לסטודנטים מקבוצות מיעוט, חווית הלימודים הטובה ביותר [קטגוריה חדשה], ביה'ס הידידותיים לסטודנטים מבוגרים, ביה'ס הידידותיים ביותר למשפחות, שירותי הקמפוס הטובים ביותר.

דב שליט, מנהל TPR ישראל, אומר 'מדי שנה נתוני הקבלה של בתי הספר השונים נעשים קשים יותר ויותר ונכון להיום האוניברסיטאות המובילות בארה'ב דורשות כי ציון בחינת ה-GMAT יעמוד על 700 נקודות לפחות. המשמעות היא שרק 8% מהנבחנים יכולים לשקול לימודים באוניברסיטאות אלו. לאור שינויים אלו, אנחנו מתאימים ומשדרגים את קורסי ההכנה ומאפשרים למועמדים להתגבר על הרף הגבוה ולמקסם את סיכויי הקבלה שלהם ללימודים גבוהים באוניברסיטאות המובילות בארה'ב. על פי נתוני הממשל האמריקאי, הנגזרים ממספר הויזות ללימודים שהוענקו, בשנה שעברה למדו 3,419 סטודנטים ישראלים בארה'ב'.
דב מוסיף: גם בישראל תנאי הקבלה נעשים קשים יותר. החל מהשנה הקרובה, ביה'ס למנהל עסקים באונ' ת'א מיישר קו עם דרישות הקבלה העולמיות והמועמדים ידרשו להציג ציון של בחינת GMAT מלא ולא רק את הציון בחלק הכמותי, כפי שהיה נהוג עד כה. אני מעריך כי בעקבות אונ' ת'א יאמצו אונ' נוספות בישראל תנאי קבלה זה. למרות העליה בדרישות הקבלה אנו מוצאים דווקא ירידה במומצע הציונים שהתקבל בארץ ובעולם. ב-4 שנים האחרונות, הממוצע הכללי של ה-GMAT ירד ב-10 נק' והוא עומד היום על כ-530. גם הממוצע הישראלי ממשיך בירידה זו השנה הרביעית ברציפות ועומד על כ-496 נקודות. הממוצע בחלק הכמותי של הבחינה ירד בערך בנקודה וחצי לכ-35, כאשר בארץ תנאי הקבלה הנהוגים מתבססים על ציון גבוה מ-40 נקודות לחלק הכמותי. הסיבה היחידה הנראית לעין לירידה זו היא שהמבחן הולך ונעשה קשה יותר.

 

למידע על הכנה לבחינות GMAT לחץ/י כאן...

למידע על הכנה לפסיכומטרי לחץ/י כאן...

למידע על מכללות אקדמיות לחץ/י כאן...


 

מלא/י את פרטיך
ונחזור אליך בהקדם

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS