לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
אוניברסיטת חיפה - חזרה לעמוד ראשי

אוניברסיטת חיפה - MA בניהול משא ומתן וקבלת החלטות

תואר שני בהתמחות בניהול משא ומתן וקבלת החלטות

ההתמחות המוצעת שואפת, בראש ובראשונה, להקנות לתלמידיה הבנה מעמיקה של טבעה וקווי אפיונה הייחודיים של הסביבה הבינלאומית העכשווית ויכולת התמודדות עם צרכיה ואילוציה באמצעות המדע והאמנות של ניהול משא ומתן וקבלת החלטות. אכן, נדבך מרכזי בהתמחות זו יהווה לימוד טקטיקות ושיטות לניהול משא ומתן בתהליכי קבלת החלטות, תוך התמקדות בשני קטבים: הקוטב השיתופי, המושתת בעיקרו על צעדים בוני אמון, מחוות וחיפוש מכנה משותף [כשהשימוש במנופי לחץ הינו שולי]; והקוטב הכפייתי, המושתת בעיקרו על מהלכים כוחניים של הרתעה, אכיפה ולחץ, ותוך כדי בחינת יתרונותיהם וחסרונותיהם היחסיים של שתי הטקטיקות.
במסגרת זאת יושם דגש מיוחד על קשת האתגרים במישורים הדיפלומטיים והאסטרטגיים שבפניהם ניצבת היום ישראל – כבסיס לימודי מרכזי וכמקור להפקת לקחים ויישום רפורמות. עם זאת, ההתמחות חורגת ביסודה מהקשר אזורי או תחומי בודד ומוגדר, והיא נועדה להעשיר ולספק כלים מחשביים וניתוחיים, תובנות וידע מקיף, מגוּון ורב-תחומי, לקהלי היעד המרכזיים שלה, הנדרשים לנהל משא ומתן מעשי ולקבל החלטות מעשיות – הן בשירות הציבורי-ממשלתי והן במגזר העסקי, כמו-גם בארגונים בינלאומיים, שבפניהם אופק של פעילות מעשית ענפה בסביבה אסטרטגית מקומית, אזורית וגלובלית מורכבת ורבת-פנים.
מעבר לדגש המושם בתוכנית הלימודים על צורכיהם של קהלי היעד העיקריים מכווני המדיניות, תוכנית הלימודים תהיה פתוחה לקהלים נוספים שיעמדו בתנאי הקבלה ויהיו בעלי זיקה לעולם הידע והמושגים כמו- גם לקווי המתאר ולאתגרים של עידן הגלובליזציה. התמחות זו כוללת מספר עוגנים ומוקדי לימוד והתמחות מרכזיים [משא ומתן, קבלת החלטות, אסטרטגיה ודיפלומטיה]; וזאת תוך כדי שיקוף ההוויה הבינלאומית בעידן שלאחר המלחמה הקרה, ותוך ראייה אינטגרטיבית של התהליכים המתרחשים בה. היא איננה חותרת לפיתוח מיומנויות, תובנות או בסיס ידע במתחם מוגדר וספציפי בודד, אלא להרחבת האופקים במכלולים ותחומים שונים ומגוונים המטופלים בהקשר מערכתי כולל, כמו-גם לפיתוח כלים ותובנות שנועדו להעניק פרספקטיבה חדשה לטיפול במגוון רחב של סוגיות המשפיעות או מעוצבות בסביבתה הדיפלומטית והאסטרטגית של ישראל.
קהל היעד: קהל היעד להתמחות המוצעת הינה אוכלוסיה מגוונת של בוגרי תכניות לימוד במדעי החברה, בעלי ניסיון ניהולי הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי, שיש להם עניין לעגן את פעילותם השוטפת בהקשר מושגי, אזורי והשוואתי רחב, ושהינם בעלי ניסיון ניהולי בהקשר בינלאומי של שלוש שנים לפחות. במיוחד פונה התמחות זו למנהלים בשירות הציבורי, שתחום עיסוקם כולל את היחסים הבינלאומיים כתחום ליבה, או משיק לו [משרד החוץ, התעשיות הביטחוניות, רפא'ל, צים, התעשייה האווירית ועוד].
תנאי קבלה: זכאים להגיש מועמדותם לתוכנית בעלי תואר 'בוגר' ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו'ל שהשיגו ציון סופי של 80 לפחות.
-ניסיון ניהולי בהקשר בינלאומי של שלוש שנים לפחות.
-מועמדים לתוכנית שלא למדו מדע המדינה במסגרת לימודיהם לתואר ראשון, יחויבו ללמוד את שיעורי ההשלמה הבאים בסמסטר הקיץ שלפני תחילת לימודיהם בתוכנית:
1.מבוא ליחסים בינלאומיים.
2.מבוא לממשל ופוליטיקה.
3.מבוא למִנהל ציבורי.
על המועמדים להשיג ציון ממוצע משוקלל של 80 לפחות בשלושת שיעורי ההשלמה הללו כתנאי לקבלתם כתלמידים מן המניין לתואר שני בתוכנית ההתמחות.
פריסת תוכנית הלימודים: בנוסף לסמסטר הקיץ המקדים שנועד לשיעורי ההשלמה, תכלול התוכנית 3 סמסטרים רצופים שיימשכו שנה מלאה והיא תורכב מיום וחצי של לימודים מרוכזים בשבוע [יום ו' בבוקר ויום נוסף].
מסלולי הלימודים: התוכנית מורכבת משני מסלולי לימוד. הראשון, העיקרי, כולל 36 שש'ס וכתיבת פרויקט גמר. עם זאת, למרות שמעצם הגדרתה התוכנית מיועדת להעניק תובנות וכלי חשיבה לקהל היעד העוסק בפועל בקבלת החלטות בסקטור הציבורי ואין לפניו אופק מחקרי נוסף, היא תאפשר – במקרים מיוחדים - קבלת מועמדים למסלול השני - המחקרי. מסלול זה יהיה בהיקף של 28 שש'ס, ויכלול כתיבת עבודת מ.א. מחקרית בהיקף מלא בהנחיית איש סגל בכיר.
פירוט תכנית הלימודים במסלול העיקרי:
1.קורסי חובה בהיקף כולל של 24 שש'ס. קורסי החובה יכללו קורסי יסוד, שיינתנו בסמסטר א' של הלימודים, בהיקף של 12 שש'ס; וכן קורסים יישומיים [סדנאות והדמיות], שיינתנו בסמסטר ב', בהיקף של 12 שש'ס.
קורסי היסוד במסגרת לימודי החובה יהיו מבואות ללימוד המרכיבים העיקריים בתוכנית: משא ומתן וקבלת החלטות, אסטרטגיה ודיפלומטיה. הקורסים היישומיים במסגרת לימודי החובה ישאו בעיקרם אופי התנסותי, תוך שימוש בכלים ובמושגים שנלמדו בקורסי היסוד באמצעות הדמיות וסדנאות, ובזיקה מרכזית לסביבה הדיפלומטית והאסטרטגית של ישראל.
2.שלושה קורסי בחירה [במתכונת של סמינרים] בהיקף של 12 שש'ס, אותם ילמדו הסטודנטים מתוך מאגר קורסים שיתעדכן מדי שנה.
סגל המרצים: סגל המרצים בתוכנית יכלול את מורי המחלקה ליחסים בינלאומיים, כמו גם מורים מבית הספר למדעי המדינה שבאוניברסיטת חיפה, שתחומי התמחותם משיקים לעולם התוכן של התוכנית. בנוסף, בתוכנית ישולבו חברי סגל ממוסדות אקדמיים אחרים, הבולטים במיוחד בתרומתם להארת הנושאים שיילמדו בתוכנית. כלל המרצים בתוכנית, ללא יוצא מן הכלל, הינם בעלי רקע אקדמי מובהק.

למידע נוסף אנא מלא/י את פרטייך ושלח עכשיו..

מלא/י את פרטיך
ונחזור אליך בהקדם

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS