לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

ממצאי סקר באוניברסיטת חיפה

ממצאי סקר שנערך על ידי פרופ' אריה רטנר וד'ר דנה יגיל מהמרכז לחקר פשיעה, משפט וחברה באוניברסיטת חיפה בין התאריכים 12 עד ה- 22 לאוגוסט, בנושא עמדות כלפי שלטון החוק, מצביעים על שוליים לא כל כך צרים של התנגדות לשלטון החוק ומוכנות ללקיחת החוק לידיים.



הסקר בדק את עמדות הציבור כלפי מערכת החוק והמשפט במדינת ישראל וכלפי סוגיית השימוש בכוח פיזי ואלימות בכל הנוגע לפינוי ישובים יהודיים בשטחי יהודה שומרון וחבל עזה. בסקר השתתפו 1204 נשאלים מתוכם 453 [37.6%] במגזר היהודי הכללי, 150 תושבי יהודה שומרון וחבל עזה [12.5%], ו- 150 נשאלים נוספים [12.5%] מישובים שהוגדרו ישובים בעלי גרעין של מתנחלים קיצוניים, 150 חרדים [12.5%] ו 300 אזרחים ערבים [25%] המתגוררים בגבולות הקו הירוק. סקר זה הנו החמישי בסדרת סקרים העוסקים בתרבות החוק בחברה הישראלית מאז אפריל 2000. בסקר התבקשו המשיבים להציג עמדות כלפי גורמים כמו משטרה ובתי משפט באשר לתפקודם ומידת השוויוניות בה הם נוהגים וכן עמדות בנושאים הקשורים לציות לחוק וללקיחת החוק לידיים.

33.4% מהמשיבים במגזר היהודי השיבו כי הם מסכימים במידה רבה כי משטרת ישראל ממלאת את תפקידיה בצורה הוגנת. גם בקרב המשיבים מהמגזר הערבי ציינו 33.1% מהמשיבים כי הם סוברים כך. נתון זה במגזר הערבי מצביע על מגמה של חזרה לעמדות שהיו לפני פרוץ מהומות ספטמבר 2000.
33.4% מהמשיבים במגזר הערבי סברו כי משטרת ישראל פועלת בצורה הוגנת בסקר הראשון שנערך באפריל 2000, אולם עמדות אלו נשחקו לאחר פרוץ המהומות וירדו בסקרים הבאים עד לרמה של 20% בלבד מקרב ערביי ישראל שסברו כי משטרת ישראל ממלאה את תפקידיה בצורה הוגנת.
שאלה נוספת עסקה בנושא של שוויוניות 'באיזה מידה אתה חש כי הקבוצה החברתית אליה אתה משתייך זוכה ליחס שוויוני מצד משטרת ישראל. בעוד שבמגזר היהודי הכללי ציינו 68.3% מהמשיבים כי הם מסכימים במידה רבה שהקבוצה אליה הם משתייכים זוכה ליחס שוויוני, רק 33.3% מהמשיבים במגזר הערבי תמכו בעמדה זאת. בעוד שבקרב מתיישבי יש'ע סברו 54% מהמשיבים כי הם זוכים ליחס שוויוני ממשטרת ישראל הרי שבקרב מתיישבי ישע מישובים שהוגדרו קיצוניים רק 29.7% ציינו כי הם זוכים ליחס שיוויוני מצד משטרת ישראל. מקרב החרדים רק 17.6% ציינו כי זוכים ליחס שוויוני מצד משטרת ישראל.
בקרב המשיבים מהמגזר הערבי שליש [33.3%] ציינו כי הם זוכים ליחס שוויוני מצד משטרת ישראל באפריל 2000 סברו 38% מקרב המשיבים הערבים שהם זוכים ליחס שוויוני מצד משטרת ישראל, נתון זה נשחק לאחר פרוץ מהומות ספטמבר 2000 לרמות של 20% בלבד.
בשלב הבא התבקשו הנשאלים להביע עמדות באשר למידת התפקוד ההוגן ומידת השוויוניות שמפעילים בתי המשפט במדינת ישראל. 57.6% מהמשיבים במגזר היהודי הכללי ציינו כי הם מסכימים במידה רבה שבתי המשפט במדינת ישראל מבצעים את תפקידם בצורה הוגנת. שיעור דומה [57.5%] מקרב המשיבים הערבים סבר כך. במגזרים האחרים היה שיעור הסוברים כך נמוך בהרבה 33.3% בקרב כלל מתיישבי יש'ע, 30% בקרב מתיישבי יש'ע מישובים קיצוניים ו 15.8% בקרב המשיבים החרדים.
בנושא השוויוניות ציינו 64.7% מהמשיבים במגזר היהודי הכללי כי הם מסכימים שהקבוצה החברתית אליה הם משתייכים זוכה ליחס שוויוני מצד בתי המשפט במדינת ישראל. 42% סברו כך מקרב מתיישבי יש'ע, 28% מקרב מתיישבי יש'ע המתגוררים בישובים קיצוניים, 13.7% מקרב החרדים ו 47% מקרב המשיבים הערבים.
הנשאלים התבקשו לציין את מידת האמון שיש להם במוסדות החוק והמשפט במדינת ישראל, משטרה, בתי משפט וביהמ'ש העליון. בית המשפט העליון זוכה למידת האמון הגבוהה ביותר למעט בקרב המגזר החרדי והמשיבים מישובים קיצוניים ביש'ע. 62% מקרב הנשאלים במגזר היהודי הכללי ציינו כי יש להם מידת אמון רבה בביהמ'ש העליון, 64% מהמשיבים מקרב המשיבים במגזר הערבי ציינו כך, לעומת 16.7% מקרב מתיישבי יש'ע בישובים קיצוניים ו- 12% מקרב המשיבים החרדים. חשוב לציין כי לאורך כל הסקרים שנערכו במהלך השנים האחרונות הביע הציבור החרדי עמדות דומות.

בקרב המשיבים היהודים, 94% מהמשיבים החרדים ציינו כי הם מסכימים במידה רבה שחוקי הדת וההלכה קודמים לחוקי המדינה, 67.8% מקרב מתיישבי יש'ע בישובים קיצוניים ציינו כך, 42.4% מקרב כלל מתיישבי יש'ע ו 20% מקרב המשיבים במגזר היהודי הכללי בקרב המשיבים במגזר היהודי הכללי שציינו כי חוקי הדת וההלכה קודמים לחוקי המדינה 99% ציינו כי דתיים או מסורתיים.
בהמשך הסקר נשאלו המשיבים לגבי המוכנות ליטול חלק בהתנגדות לפינוי ישובים. 33.8% מקרב מתיישבי יש'ע ציינו כי יטלו חלק פעיל בהתנגדות נגד מבצעי פינוי במקרה של פינוי ישובים כחלק מהסדר מדיני. 66.7% מקרב המשיבים בישובים קיצוניים ביש'ע ציינו כי יטלו חלק פעיל בהתנגדות, זאת לעומת 13.3% בקרב המשיבים במגזר היהודי הכללי, ו 22% מכלל המשיבים החרדים.
שאלה נוספת עסקה בהתנגדות לפינוי תוך שימוש בכוח פיזי ואלימות נגד מבצעי הפינוי. רק 1.4% מקרב מתיישבי יש'ע ציינו כי ייטלו חלק בהתנגדות תוך שימוש בכוח פיזי ואלימות נגד מבצעי הפינוי, ברם 16% מקרב המשיבים בישובים הקיצוניים ציינו כי ישתתפו בפעילות מסוג זה. מעניינת העובדה כי בקרב המשיבים במגזר היהודי הכללי נמצאו 4.6% שציינו כי ייטלו חלק פעיל בהתנגדות תוך שימוש בכוח פיזי ואלימות נגד מבצעי הפינוי.



שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS