לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

מישראל דרך ההצטיינות ועד לגרמניה

משלחת סטודנטים מצטיינים של המכללה הטכנולוגית באר שבע חזרה מביקור גומלין במכללת גרטרוד-לוקנר מפרייבורג שבגרמניה, מלאת חווית ותובנות להמשך. 'כל יום שעבר, כל שעה, כל דקה, כל צעד וצעד שעשינו במשך שבוע למדנו דברים חדשים, ראינו את הטכנולוגיה הגרמנית במיטבה, נחשפנו לשיטות החינוך הטכנולוגי הגרמני, סיירנו במעבדות, השתתפנו בשיעורים, נדהמנו, השוונו, צחקנו, נקרענו מצחוק!'. ממכתב שכתבו הסטודנטים.

גם השנה כמדי שנה מאז 1981 במכללה הטכנולוגית באר שבע התארגנה משלחת של סטודנטים לגרמניה, זהו ביקור גומלין לביקור משלחת סטודנטים מהמרכז הטכנולוגי ע''ש גרטרוד לוקנר בפריבורג-גרמניה שביקרו במכללה באביב. המכללה קרויה ע''ש חסידת אומות העולם, אשר הצילה בתקופת שלטון הנאצים יהודים רבים ואף קיים על שמה בית אבות בנהריה. תשעת הסטודנטים שהרכיבו את המשלחת הישראלית נבחרו על-פי הישגיהם הלימודיים ולאחר ראיונות מקדימים על-ידי סגל המכללה, בראש המשלחת יצא יעקב דור המשמש כמרצה במגמת תעשיה וניהול והן מנהל את תחום השיווק, גיוס ופרוייקטים במכללה.
משלחת הסטודנטים ביקרה בעיר פרייבורג שנמצאת בדרום מערב גרמניה, העיר מוקפת ביער השחור ונמצאת קרוב לגבול עם שוויץ וצרפת. פרייבורג בדומה מאוד לבאר שבע מזוהה כעיר סטודנטיאלית עם אוניברסיטאות ומכללות רבות ומספר התושבים מונה כ-200,000 ובנוסף כ-30,000 סטודנטים.
משלחת זו אופיינה כמוצלחת ביותר עקב ריבוי החווית שעברו הסטודנטים ויותר מכך עקב הקשרים החברתיים שיצרו הסטודנטים הישראלים עם עמיתיהם הגרמניים. הסטודנטים בילו יחד בגרמניה, שוויץ וצרפת בסיורים ביום ובבילויים ליליים, הם יצרו חברויות שנמשכות עד היום באמצאות רשת האינטרנט ואף הוחלט על שיתוף פעולה בפרויקטים עתידיים של המגמות בהם הסטודנטים לומדים.
להלן מכתבם של הסטודנטים:


''מי היה מאמין שלמשלחת של סטודנטים מצטיינים מהמכללה הטכנולוגית 2010 תהיה חוויה כה מדהימה שנזכור לכל החיים?! הטיול התחיל בתמונה אחת של תשעה סטודנטים מצטיינים של שנה ראשונה בליווי יעקב דור ראש המשלחת בשדה תעופה לפרנקפורט. חיינו כמו מלכים במשך שבוע ...המכללה המארחת גרטרוד - לוקנר מפרייבורג באזור היער השחור בגרמניה דאגה לנו למלון, לסיורים, לטיולים, ולכל הנוחיות שהיינו זקוקים לה..לא ציפינו לזה...לא חלמנו על זה.
כל יום שעבר, כל שעה, כל דקה וכל צעד וצעד שעשינו במשך שבוע למדנו דברים חדשים, ראינו את הטכנולוגיה הגרמנית במיטבה, נחשפנו לשיטות החינוך הטכנולוגי הגרמני, סיירנו במעבדות, השתתפנו בשיעורים, נדהמנו, השוונו, צחקנו, נקרענו מצחוק.
כל צעד שעשינו כאבו הרגליים אבל המשכנו ללכת כי היופי המהמם של היער השחור לא נתן לנו מנוח ולא איפשר לנו לעצור. ישנו שעתיים שלוש בלילה כי לא רצינו להפסיק לרקוד במסיבות, לא רצינו להפסיק לשיר, רצינו לנצל כל שנייה מהשהות שלנו עם החבר'ה הגרמנים שאירחו אותנו בחום, היו איתנו כל הזמן, צחקו איתנו, התאהבו בנו ובכו איתנו כשעזבנו.
בשבוע אחד הספקנו לראות את היער השחור, את צרפת, את שוויץ, את נהר הריין, את המרפסת שהרצל חזה בה את המדינה, הפלגנו, שטנו, שתינו בירות...הרבה בירות, טעמנו בייקב את היינות המשובחים של גרמניה באחד מבתי הסטודנטים...עייפים אבל המשכנו לאירופה פארק...צחקנו, השתוללנו היינו באנדרנלין מטורף ולא רצינו שיגמר. עכשיו אנחנו לא רק חברים טובים, אנחנו משפחה כי חוויה כזאת יכול להבין רק מי שהיה שם.
תודה מיוחדת לקריסטינה, לתומס, ללילי, ליאנוש ולכל שאר הסטודנטים מגרמניה. והכי חשוב - ליעקב דור שדאג לנו, שמר עלינו, היה לנו אבא לשבוע שלם, בלעדיו החוויה לא הייתה יכולה להיות אותה חוויה.
אז מי היה מאמין??? וכמו שאומרים תמונה אחת שווה אלף מילים...''
שמות הסטודנטים: בכטייב נליה, זלצמן נתן, בילן תהילה, וובצ'וק יליזבטה, ביטון עדי, אדי אוחיון, שניידר מיכאל, שבת ליאור, פאינה מושקטין.
המכללה הטכנולוגית באר שבע
לימודים טכנולוגיים
ייעוץ לימודים


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS