לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

דרישות אקדמיות בעקבות השביתה

במהלך היום תתקיים הפגנה של סטודנטים מול בית הדין לעבודה כנגד הוצאת צווי מניעה למרצים, בזמן הדיון בין המרצים למשרד האוצר. זאת מאחר וציבור הסטודנטים לא מוכן לפגיעה באקדמיה ובדמוקרטיה הישראלית. כמו כן, במקביל הודיעו הסטודנטים ליו'ר ועד ראשי האוניברסיטאות, משה קווה, כי גובשו הדרישות האקדמיות מטעם התאחדות הסטודנטים הארצית בעקבות שביתת המרצים שמאיימת על ביטול סמסטר שלם.

לדבריו של יו'ר התאחדות הסטודנטים איתי שונשיין, ציבור הסטודנטים, דור העתיד, לא ייתן יד לפגיעה כה חמורה באקדמיה ובדמוקרטיה במדינת ישראל. הוצאת צווי המניעה כנגד מרצים באקדמיה הינו יום שחור בדמוקרטיה הישראלית.
לדבריו, מעל 100,000 סטודנטים נפגעו ונפגעים מדי יום מהשביתה, אך הפיתרון לסיום השביתה אינו מתן צווי מניעה, אלא משא ומתן אמיתי מתוך ראייה רחבה של חשיבות ההשכלה הגבוהה לעתיד מדינת ישראל, והקצאת משאבים מהממשלה לפיתרון כולל לנושא ההשכלה הגבוהה בישראל.
בתוך כך, העבירה התאחדות הסטודנטים שבראשה עומד שונשיין, מסמך ובו דרישות אקדמיות מטעם התאחדות הסטודנטים הארצית בעקבות שביתת המרצים, אל ראשי האוניברסיטאות.
במסמך מסבירים בהתאחדות כי, הם מאמינים שמטרותיהם מתיישבים עם שאיפת האוניברסיטאות למצוינות אקדמית, אך עם זאת, הם מוצאים צורך לאזן בין הפגיעה החמורה בסטודנטים והדרישה לשמירה על רמה אקדמית נאותה. לכן, הם מוצאים לנכון להדגיש שדרישותיהם מועד ראשי האוניברסיטאות נכתבו לאחר מחשבה רבה ולאחר שנעשו מאמצים רבים למצוא איזון נאות בין הדרישות.
לדבריהם, בעקבות התארכות השביתה, שמתקיימת זה 82 ימים עד כה, ולאור העובדה שהנפגעים הישירים והעיקרים משביתה זו הם הסטודנטים הלומדים באוניברסיטאות השונות בישראל מוצאת ההתאחדות לנכון להעביר ליו'ר ראשי האוניברסיטאות פרופ' משה קווה, את דרישותיהם בתחום האקדמי ל'יום שאחרי' סיום שביתת המרצים.
בין הדרישות נמצא כי, במהלך השנה, יתקיימו 4 סמסטרים בשנה'ל תשס'ח. סמסטר א [הנוכחי]. סמסטר השלמות, שבו יושלמו הקורסים שלא נלמדו בסמסטר א'. סמסטר ב' וסמסטר קיץ.
אורך הסמסטר, כל סמסטר, למעט סמסטר קיץ יארך בין 10 ל- 11 שבועות, בהתאם לשיקול דעת והסכמה בין המוסד ואגודת הסטודנטים.
בתקופה שמעבר לתאריכים המקוריים לא תחול חובת נוכחות. מערכי השיעור יפורסמו על מנת לאפשר למידה בנוכחות חלקית, כמו כן, מערך הלמידה המתוקשבת יוגבר לצורך העניין.
ייעשה מאמץ לצמצם את תקופת הפגרה ככל שניתן.
תקופת הבחינות תארך 3 שבועות לכל הפחות ובהן לא יתקיימו לימודים. קיום לימודים בתקופת הבחינות יעשה בתיאום ובהסכמת אגודת הסטודנטים. בקורסים שנלמדו בסמסטר א' יתקיימו בחינות במועדם המקורי.
כמו כן, יתקיימו 3 מועדי בחינה מהם סטודנט יבחר 2 מועדים בהם ייבחן. המבחנים ייכתבו על ידי המרצה המלמד בפועל את הקורס. חומר שלא יועבר על ידי המרצה בכיתה לא יכנס לבחינה.
תינתן אפשרות לכל סטודנט לבחור בין עבודה/ מבחן בית לבין מבחן בקורסי בחירה. בקורסים שנלמדים על ידי סטודנטים שמתוכננים להתחיל התמחות בשנה זו תישקל האפשרות למתן פטור מהקורסים. אפשרויות אלו יכולות לחול בקורסים נוספים בהתאם להסכמות בין אגודת הסטודנטים למוסד.
מתוך 2 הבחינות בהן ייבחן הסטודנט ייחשב לו הציון הגבוה. כמו כן, סטודנט יהיה רשאי לבחור להמיר ציון עובר מספרי בציון 'עובר' ו/או יוכל לבקש שלא להחשיב את הציון בממוצע ציוניו, זאת, בתנאי שהשלים את מטלות הקורס ועבר את הבחינה. עניין זה יהיה תקף לסמסטר א', השלמות וסמסטר ב'.
במידה ויתברר שממוצע הציונים משנים קודמות גבוה ממוצע הציונים השנה יינתן פקטור חיובי בהתאם.
התרגולים שהועברו בקורסים בהם לא התקיימו שיעורים יועברו שוב במקביל לקורס.
התאחדות הסטודנטים דורשת שהמרצים יישארו ללמד במהלך תקופת הקיץ ובהתאם ללוח השנה החדש. במקרים חריגים יוחלפו המרצים על ידי מרצים אחרים אך בכל מקרה לא על ידי מתרגלים.
מועד הגשת הסמינריונים יידחה בהתאם ללו'ז האקדמי וללא תוספת תשלום.
ייכתב מבחן לקבוצות שלא למדו בסמסטר א' על ידי מרצה שילמד אותם בסמסטר השלמות.
מועד פתיחת שנה'ל תשס'ט יידחה לפחות בשבוע ובהתאם לדחיית מועד סיום שנה'ל תשס'ח. דחיית מועד פתיחת שנה'ל תשס'ט תצומצם על חשבון סמסטרים א' וב' בצורה מאוזנת, על מנת לאפשר פריסה של הנזק ככל האפשר ועל מנת למזערו.
תתקיים גמישות בקבלה ללימודי תואר שני או לחילופין, סטודנטים יתקבלו על תנאי בהתאם לציוניהם העתידיים בשנה הנוכחית. למען הסר ספק, הגמישות תתקיים בנושא מועדי הרשמה, סגירת חובות ועוד.
חוסר ציון בקורס קדם לא יימנע המשך לימודים, הסטודנט יורשה ללמוד על תנאי ובהתאם לציון שיקבל לכשיבחן.
סטודנט שייבחר לבטל את לימודיו בשנה זו יורשה ללמוד בשנה הבאה ויישמר לו מקום לשם כך. הסטודנט יוכל להתקבל על סמך נתוני הקבלה של שנה'ל תשס'ח. כמו כן, יוחזר לסטודנט שכר הלימוד לשנה'ל תשס'ח או לחילופין ייזקף לזכותו לשנה הבאה ובהתאם להחלטתו.
סטודנט שלא סיים את לימודי השנה הנוכחית כנדרש ולכן יאריך את תקופת לימודיו לא יחייב בקנס גרירה.
סטודנט שיבטל קורס בשל צמצום הסמסטר יהיה זכאי ללמוד אותו במועד מאוחר יותר ללא חיוב נוסף. כמו כן, לא יחויב הסטודנט בקנס עבור חלקיות לימודים.
מוסד הלימודים יקצה כיתות/ אולמות לצורך תגבורים שיקוימו על ידי אגודת הסטודנטים ללא חיוב. כמו כן, המוסד יקים קרן לטובת התגבורים וסיוע אקדמי נוסף שתועבר לניהול אגודת הסטודנטים ובפיקוח המוסד.
יתקיים לאחר סמסטר ב' של שנה'ל תשס'ח לכל היותר במשך 6 שבועות ופתיחת שנה'ל תשס'ט תידחה בהתאם. עלות קורס הקיץ תהיה כעלות קורס בסמסטר רגיל.
מבחני אמצע ועבודות ישמשו כציון מגן בכל שלושת הסמסטרים.
תוקם ועדה שתדון בבעיות פרטניות של סטודנטים כתוצאה מהמצב, הועדה תורכב מאיש סגל בכיר או דיקן הסטודנטים ונציג סטודנטים מטעם אגודת הסטודנטים. קבלת החלטות מחייבות כלפי כל הפקולטות והסטודנטים תהיה בסמכות ועדה זו. כמו כן, תקנון שכר לימוד יוכפף להחלטות הועדה.
ולבסוף, תקופת השהות המעונות תוארך לכל הסטודנטים בהתאם להארכת לוח השנה האקדמי וללא תוספת תשלום.
כאמור, על מנת שדרישות אלו אכן ימולאו לטובת הסטודנטים, ראשי האוניברסיטאות צריכים להסכים לכך. במידה ויתקיים דיון בנושא הוא ככל הנראה יהיה לאחר ששביתת המרצים תסתיים והנזק שנגרם לשנת הלימודים ייבדק לעומק.
למידע על אוניברסיטאות לחץ/י כאן...

למידע על מכללות לחץ/י כאן...

למידע על מלגות ומימון לסטודנט לחץ/י כאן...


 


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS