לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

חוקרי הטכניון הצליחו לזהות את גורמי האלרגיה בשומשום ומצאו דרך לנטרלם

את המחקר עשתה ד'ר נעמי וולף, בהנחיית הפרופסורים שמואל ינאי ואורי קוגן, מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. לדבריהם, אלרגיה למזון מהווה בעיה בריאותית רצינית והיא נמצאת בעליה בארצות המערב, בגלל השיפור בהיגיינה בארצות אלה, המביא לתת-תפקוד של המערכת החיסונית באדם, בפרט בילדים. 'האלרגיה לשומשום בישראל דומה בנפיצותה לזו שדווחה לגבי בוטנים באירופה ובארה'ב', אומרת ד'ר וולף. 'בארץ צריכת השומשום גבוהה, החל בתינוקות בני חצי-שנה, שכן יש לו חלבון מעולה מבחינה תזונתית'.

מטרת המחקר הייתה לזהות את החלבונים גורמי האלרגיה בשומשום ולנסות לבטל את פעילותם. 'חלבון מורכב מרצף של חומצות אמיניות', מסביר פרופסור אורי קוגן. 'אלרגיה נגרמת על ידי רצף לא גדול שלהן, או על ידי שילוב של רצפים, הנקראים אפיטופים. לזיהוי האפיטופים יש חשיבות בפיתוח חיסון עתידי'.
חוקרי הטכניון אכן הצליחו לזהות לראשונה את האלרגן [חלבון גורם אלרגיה] הראשי בשומשום – החלבון בטה-גלובלין – המכיל 148 חומצות אמיניות. כמו כן נמצאו אלרגנים משניים. בשלב הבא של המחקר זוהו תשעה רצפים של חומצות אמיניות [אפיטופים] על האלרגן הראשי, שמהם לשלושה הייתה השפעה בתדירות הגבוהה ביותר על האלרגיה.
בטכניון פותח זה מכבר מכשיר היוצר גלי הלם, על ידי ד'ר הדסה צוקרמן מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון ועל ידי ד'ר יעקב קרסיק ופרופסור יהושע פלשטיינר מהפקולטה לפיסיקה. זו מערכת המפרקת מתח חשמלי גבוה בין שתי אלקטרודות. הפריקה הזו גורמת לגלי-הלם, היוצרים לחץ גבוה לפרקי-זמן קצרים ביותר. ד'ר וולף בדקה את השפעת גלי ההלם הללו על תמיסת חלבוני שומשום, אשר הכילו את האלרגן הראשי שמצאה במחקרה, וגילתה כי ב 95% מהמקרים - הפעילות האלרגנית התבטלה לחלוטין.
במהלך המחקר גם פותח מודל של אלרגיה בחולדות. נמצא כי האכלת החולדות בשומשום פיתחה אצל חלקן תגובה אלרגית, בעוד שהזנתן בחלבוני שומשום אשר טופלו בגלי הלם - לא הביאה לכל תגובה אלרגית.
לאור הצלחת מחקר השומשום, ממשיך עתה צוות החוקרים במחקר על ביטול גורמי אלרגיה בחלב ובבוטנים. הממצאים שנצפו עד כה נראים, במרבית המקרים, מעודדים, ובהמשך המחקר נערכים ניסויים לשיפור ביעילות הטיפולים.
המחקר נתמך בתחילתו על ידי משרד הבריאות ובהמשכו על ידי האיחוד האירופי
[European Commission's Research Directorate General'] במסגרת קונסורציום בהשתתפות שמונה קבוצות חוקרים מארצות שונות באירופה.

שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS