לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

מידע מפתיע בכנס בנושא מדידת העוני שנערך במכללה למנהל

מדידת העוני היא הגרועה ביותר מכל תחומי המדידה הסטטיסטית בישראל', כך אומר פרופ' שלמה יצחקי, הסטטיסטיקן הממשלתי הראשי בכנס 'מדידת העוני והמדיניות לצמצומו' שנערך בביה'ס למנהל עסקים במכללה למנהל. פרופ' יצחקי עמד בראש הצוות לפיתוח וגיבוש מדדי עוני שהוקם בשנת 2006 על ידי ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ושר האוצר דאז, אברהם הירשזון. אז החליטו חברי הצוות על שש המלצות עיקריות למדידה עדכנית של העוני בישראל.

פרופ' שלמה יצחקי, הסטטיסטיקן הממשלתי הראשי שהשתתף בכנס 'מדידת העוני והמדיניות לצמצומו', שנערך בבי'ס למנהל עסקים במסלול האקדמי של המכללה למינהל מציין: 'אני מתגעגע לתקופת המנדט - כמות ואיכות המידע בתחום המיסוי היתה אז טובה בהרבה'.

פרופ' יצחקי טוען עוד כי 'מדידת העוני היא הגרועה ביותר מכל תחומי המדידה הסטטיסטית בישראל ומספר העניים כפי שהוא נמדד היום אינו יכול לשמש כלי למדיניות אלא רק כלי פופוליסטי להעלאת בעיית העוני'.
בחודש פברואר השנה פורסמו מסקנות ועדת יצחקי לגיבוש מדדי עוני, על פי דו'ח העוני שפורסם אז, בין השנים 2006-2007 חיו בישראל 420 אלף משפחות עניות המונות כ-1.7 מיליון איש, מהם 805 אלף ילדים.
בדצמבר 2006 הוקם צוות מיוחד לפיתוח וגיבוש מדדי עוני נוספים, לצד מדד העוני השנתי שמפרסם הביטוח הלאומי, שבראשו עמד פרופ' יצחקי. בצוות השתתפו גם נציגים ממשרד רה'מ, הביטוח הלאומי, משרד האוצר, הג'וינט, האוניברסיטה העברית ובנק ישראל.
לאחר דיונים רבים הוחלט על מתן 6 המלצות למדידת העוני. הראשונה היתה לפרסם בכל שנה נתונים על שינויים ברמת החיים של האוכלוסייה לפי חמישונים, מתוך הנחה כי החמישון התחתון חופף את אוכלוסיית העניים. ההמלצה השנייה היתה להציג נתונים נוספים על מצב השכבות החלשות, כולל נתונים על ההכנסות ועל הוצאות כספיות גבוהות שלהן.
ההמלצה השלישית היתה לפרסם הוצאות הממשלה על שירותים חברתיים, כולל תשלומי העברה והוצאות רווחה, לפי חמישונים, על בסיס הכנסה פנויה לנפש. ההמלצה הרביעית היתה לערוך השוואות בין מדד העוני בישראל למדדי עוני במדינות מקבילות לישראל ועם המדינות החברות ב-OECD, שמפיץ מדי שנה מדד עוני משלו, וזאת כיוון שלדעת חברי הוועדה קל יותר לשכנע קובעי מדיניות להגדיל תקציבים על סמך השוואה עם מדינות אחרות.
לפי ההמלצה החמישית יפורסם מדי שנה דו'ח על בעיות חברתיות בתחומים שאינם כספיים, בשם 'דו'ח פני החברה'. הדו'ח יתבסס על נתונים מהלמ'ס וממשרדי הממשלה, המתארים ממדים שונים של מצב החברה בישראל, כמו נשירה מבתי ספר, עבריינות במשפחה והתמכרות לסמים.
וההמלצה השישית לשיפור מערכת הנתונים, נוגעת בעריכת סקר ארוך טווח למעקב אחר שינויי התנהגות של פרטים ומשפחות, בניית מדדים לקביעת סיכוי היציאה ממעגל העוני, שיפור היקף ואיכות המידע של שירותים ממשלתיים והשוואת נתונים מינהליים [קצבאות, תשלומים ותקבולים] של הביטוח לאומי ורשות המסים לנתוני סקר הוצאות משק הבית וסקר ההכנסות של הלמ'ס.
בכנס בנושא 'מדידת העוני והמדיניות לצמצומו' שערכו בית הספר למינהל עסקים ומכון זנבר למחקר יישומי כלכלי במסלול האקדמי המכללה למינהל בשבוע שעבר [17.9.08] בקמפוס המכללה בראשון לציון, הפתיע הסטטיסטיקאי הממשלתי הראשי, פרופ' שלמה יצחקי, את הקהל בהכרזתו כי הוא 'מתגעגע לתקופת המנדט'.
פרופ' יצחקי הסביר כי 'כמות המידע במנדט הבריטי בתחום המיסוי היתה רבה ואיכותית יותר מכמות ואיכות המידע כיום במדינת ישראל הריבונית'. הסיבה למצב זה, הסביר פרופ' יצחקי אינה רק היעדר השקעה ממשלתית אלא גם חוסר בדרישה למידע איכותי על ידי כלכלנים וקובעי מדיניות.
עוד הוסיף פרופ' יצחקי כי 'מדידת העוני והעניים היא המדידה הגרועה ביותר מכל תחומי המדידה הסטטיסטית כגון מדידת תפוקה בתעשייה למשל'. באשר לדוחות העוני ציין פרופ' יצחקי כי 'מספר העניים, כפי שהוא נמדד היום, אינו יכול לשמש כלי למדיניות אלא רק כלי פופוליסטי להעלאת בעיית העוני'
למידע נוסף על לימודי מנהל עסקים לחץ/י כאן..


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS