לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

עם תחילת הפעילות הקרקעית בעזה: שותלים אלמוגים בים סוף

במקביל לתחילתה של הפעילות הקרקעית בעזה, סטודנטים מהתוכנית לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית של קמפוס אוניברסיטת בן-גוריון באילת, בשיתוף עם תלמידים מהמכון לחקר ימים ואגמים, נכנסו בסוף השבוע למימי ים-סוף למבצע נוסף: שתילת אלמוגים על גבי 'שונית תמר'. 225 אלמוגים רכים וקשים נשתלו ביום אחד במימי ים-סוף במטרה לזרז תהליכים ביולוגיים, 'להפריח השממה הימית', ולהגן על שוניות אלמוגים טבעיות.

עם תחילתה של הפעילות הקרקעית בעזה, סטודנטים מהתוכנית לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית של קמפוס אוניברסיטת בן-גוריון באילת, בשיתוף עם תלמידים מהמכון לחקר ימים ואגמים, נכנסו בסוף השבוע למימי ים-סוף למבצע נוסף שתילת אלמוגים על גבי 'שונית תמר'.
'שונית תמר', אשר הוקמה ע'י חוקרי האוניברסיטה לפני כשנה ומחצה בשיתוף רשות הטבע והגנים, עמותת שונית והמכון הבין אוניברסיטאי באילת, הינה חלק ממחקר דו לאומי המתמקד בשימוש במצעים מלאכותיים בשילוב עם שתילת אלמוגים לזירוז תהליכים ביולוגיים, 'הפרחת השממה הימית', והגנה על שוניות אלמוגים טבעיות. זאת, מתוך הנחה שככל שהשוניות המלאכותיות יהיו מושכות יותר עבור צוללים ומבקרים, כך ירד בהתאם הלחץ המופעל על השונית הטבעית הסמוכה.
לדברי החוקר האחראי על הפרויקט מטעם האוניברסיטה, ד'ר נדב ששר, השונית המלאכותית הוקמה בסמיכות לשמורת אלמוג ואכן משכה אליה צוללים רבים. כתוצאה מכך נפגעו אלמוגים שגודלו עליה, ובמיוחד בתקופות החגים שבין ראש השנה לחנוכה. 'על אף הפגיעה באלמוגים ואולי דווקא בשלה ניתן לראות כי ישנו שימוש רב בשונית החדשה בקרב מועדוני הצלילה הסמוכים ובקרב הצוללים באזור. באופן כללי ניתן לומר כי אלמוג שנפגע בשונית המלאכותית הוא אלמוג שהוצל בשונית הטבעית. עדות זו מוכיחה את נחיצותה ואת הצלחתה החלקית של שונית תמר בצמצום הפגיעה בשמורת חוף אלמוג', אומר ד'ר ששר.
האלמוגים שנשתלו גודלו מול המכון הבינ-אוניברסיטאי במשך למעלה משנתיים בשיטות שפותחו על ידי קבוצתו של חוקר האלמוגים ד'ר ברוך רינקביץ' מהמכון לחקר ימים ואגמים. השתילה, שבוצעה בניצוחו של עומר פולק, החוקר את השונית כחלק מעבודת הדוקטורט שלו, עברה בהצלחה רבה, וביום אחד נשתלו 225 אלמוגים רכים וקשים. עתה ממתינים השותפים למבצע השתילה לראות האם יקלטו האלמוגים ולעקוב אחר אופן גידולם. מאמצי השתילה בשונית תמר ימשכו גם בעתיד.
בתמונה: שותלים שוניות אלמוגים במימי ים סוף.
צילום: טל אידן.

למידע נוסף על לימודים באוניברסיטת בן גוריון בנגב לחץ/י כאן...

למידע על לימודים באוניברסיטאות בארץ - לחץ/י כאן...


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS