לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

המרכז האקדמי פרס חושף: גם דוקטורים לומדים מנהל עסקים

מתברר כי גם בעלי תואר דוקטור שהם גם בעלי קריירה מצליחה, בוחרים ללמוד לתואר שני, MBA, מנהל עסקים. כך מציין המרכז האקדמי פרס ומביא הוכחות: 'אני לומד שני ערבים בשבוע, מתאמן פעמיים בשבוע, ועובד במשרה ניהולית מלאה'...'הלימודים נותנים לי ערך מוסף חשוב במקומות שבהם אני נמצא היום'...'במסגרת לימודי האם בי אי קיבלתי בסיס שאני לא חושב שיכולתי להגיע אליו רק בזכות הניסיון'...

המרכז האקדמי פרס מדווח כי מספרם של בעלי תואר דוקטור בקרב סטודנטים לתואר שני במנהל עסקים, גדל משנה לשנה. כולם מומחים בתחומם, מעל גיל 40, בעלי קריירה מפותחת והישגים לא מבוטלים, ובכל זאת ולמרות הכל הם בוחרים להוסיף ללוח הזמנים הצפוף מאד שלהם גם לימודים לתואר שני במנהל עסקים.
ארבעה סטודנטים, בעלי תואר דוקטור בתחומים שונים, שלומדים כיום לתואר שני במנהל עסקים במסגרת המרכז האקדמי פרס, מסבירים מדוע היה חשוב להם לחזור לספסל הלימודים, ולמרות המאמץ הכרוך בעניין, איזו תועלת הם מפיקים מכך.
'לימודי מנהל עסקים נותנים לי ערך מוסף במקומות שבהם אני נמצא היום', כך מסביר ד'ר יוסי מונצ'ר, ד'ר לביולוגיה ולפיזיולוגיה העובד כיועץ עצמאי בחברות הון סיכון המשקיעות בחברות לפיתוח מדעי. 'אני חבר בצוות שמחליט וקובע באילו חברות כדאי להשקיע. מלבד הניסיון המקצועי שלי והידע שצברתי במשך השנים חשוב לי ללמוד חשבונאות וכלכלה בצורה מסודרת ולעומק, כדי שיהיה לי גם בסיס תיאורטי לפרקטיקה שלי'.
סטודנט נוסף לתואר שני במנהל עסקים הלומד במסגרת המרכז האקדמי פרס הוא ד'ר דני בר טוב, ד'ר באלקטרוכימיה, עובד בחברת תדיראן: 'מאז שסיימתי את הלימודים עבדתי בתפקידי פיתוח. לפני שנה עברתי לתפקיד בתחום השיווק ולמרות הידע המקצועי שלי בכימיה הרגשתי שחסרים לי ידע והשכלה מסודרת ופורמאלית בתחום השיווק. באותה תקופה החלטתי שאני רוצה להתקדם מקצועית בתחום הניהול וידעתי שמעניין אותי ללמוד לתואר שני במנהל עסקים'.

ד'ר ברטוב מציין כי הלימודים גובים ממנו מאמצים רבים וזמן יקר: 'אני לומד שני ערבים בשבוע, מתאמן פעמיים בשבוע, ועובד במשרה ניהולית מלאה', בכל זאת הוא ממליץ לכל מי שמתכוון להתקדם ולנהל, לא לוותר וללמוד, 'לאורך דרכי המקצועית הכרתי מנהלים שלא עשו את זה, ואני חושב היום שהם לא היו מנהלים טובים. לנהל אנשים זה לא פשוט והיום אני מבחין ורואה את הטעויות שנעשו'.
ד'ר יואל קלס, רופא שיניים, עצמאי ובעל מרפאה. עד כה ניהל ד'ר קלס את המרפאה שלו בהצלחה מרובה, כיום הוא מוצא כי לימודי מנהל עסקים תורמים לו רבות בעסקיו. 'בשלב זה בחיי אני רואה כל קורס שאנחנו לומדים במסגרת התואר - הן מהזוית של הקליינט והן מהזוית של הבעלים. לדוגמא בתחום החשבונאות, אמנם יש לי רואה חשבון שמטפל בדברים אבל עכשיו אני יודע מה עומד מאחורי זה, כך זה גם בתחום ההתנהגות הארגונית. קורס ניהול התפעול היה קורס יוצא מן הכלל – זה תרם לי בראייה מובנית של התהליכים ובטוח יעזור לי. גם תחום המימון וההשקעות. בכלל תואר במנהל עסקים, במציאות של היום יכול לעזור כמעט בכל שטח'.
ד'ר איתן גליק, ד'ר לביולוגיה, יועץ ומנהל פיתוח וייצור בחברת ביוטכנולוגיה, סיים השנה את לימודיו לתואר השני וממשיך ללמוד בקורס דירקטורים של המרכז האקדמי פרס. 'כשסיימתי את לימודי המדעים נשארתי ללמד באקדמיה. בהמשך עבדתי לעבוד בחברת סטארט אפ בתפקידי ניהול. בתחום שלמדתי באקדמיה לא מלמדים איך להיות מנהל. רוב האנשים שעושים את המעבר הזה מהאקדמיה לתפקידי ניהול או יזמות בתעשייה - או שרוכשים את הידע מהניסיון או שמקצרים לעצמם את הדרך ולומדים מנהל עסקים.

במסגרת לימודי האם בי אי קיבלתי בסיס שאני לא חושב שיכולתי להגיע אליו רק בזכות הניסיון'. ד'ר גליק מעיד כי התואר הביא לשינוי מהותי בקריירה שלו. 'אחרי שסיימתי לימודים הפכתי ליזם עצמאי. זכיתי במכרז של משרד הקליטה להיות יועץ קליטה למדענים עולים, ואני מניח שהתואר השני בהחלט עזר בזה. היום כעצמאי ההתנהלות שלי בהחלט מושפעת מהלימודים. הן בניהול הצוות המחקרי והן בניהול הכספים.
המרכז האקדמי פרס

לימודי מנהל עסקים


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS