לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

תדמור: גם קינוח פרווה יכול להיות טעים

בית הספר תדמור למלונאות מבהיר מדוע קינוח פרווה הוא לא פחות קינוח. אז מה אם הקינוח הוא פרווה? ימי בין המצרים עומדים להסתיים ומיד אחרי תשעה באב שחותם אותם, חוזרת עונת החתונות בגדול. לקראת המאורע וחגיגות החתונה המתקרבות, שווה אם כן לתת התייחסות מיוחדת למזון המוגש בחתונות. הרי בסופו של דבר, מעבר למוסיקה, לשמלה ולעיצוב הפרחים בחתונה; לתפריט, יש מקום ראשי.

כמי שמכיר בכך שבחתונות זוכרים את החטיפים והמתוקים לצד הסטייק והפרגית, שף עדו שפירא, השף הראשי של חברת הקייטרינג קטלית ומורה ויועץ קולינרי בביה'ס תדמור, מסביר מה הם האילוצים של חתן וכלה כאשר הם ניגשים לבחור מה יוגש בחתונה שלהם.
'כאשר באים לבחור תפריט לחתונה, העולם מתחלק לשניים; מה שהחתן והכלה רוצים ומה שההורים רוצים', מספר שפירא. שני הרצונות האלו, כך מסתבר, רוב הזמן, אינם חופפים. 'פעמים רבות החתן והכלה מעדיפים רק סושי, בעוד שההורים וחבריהם מעדיפים שניצל ופירה', ממשיך שפירא. במקרים כאלו, מטרת חברת הקייטרינג היא לרצות את רוב האורחים בחתונה באוכל שהוא פשוט ומצוין. 'אנחנו מנסים לעזור לזוגות להבין מה האורחים שלהם רוצים, גם אם זה לאו דווקא מה שהם רוצים', מסכם שפירא.
לתוך שיקולי התפריט המוגש בחתונות ושיקולי הגשת האוכל; מזנון מול הגשה לשולחן, נכנסים בארץ כמובן גם שיקולי הכשרות. בקייטרינג קטלית בחרו באופציה הנפוצה ביותר לחך הישראלי בחגיגות הזוגיות שלו; מטבח בשרי כשר, מה שאומר שהקינוחים, בלית ברירה, הם פרווה.
עד לפני עשור ואפילו חמש שנים, צירוף המילים קינוחי פרווה גרם לכולם, אפילו לקונדיטורים, לעקם את פניהם בחוסר תיאבון. הבחירה במטבח בשרי בחתונה גרמה לכך שאוטומטית הקינוחים נחשבו לפחות שווים וטעימים ממה שתוכלו למצוא בכל קונדיטוריה חלבית אחרת.

היום, לאחר שהקונדיטורים בארץ הרימו את הכפפה, חל שיפור ניכר בטעם ובמרקם קינוחי הפרווה, המוגשים בזמן שאתם רוקדים. בזכות שימוש בחומרי גלם טעימים שאינם חלביים ביניהם; שוקולד, פירות וקינוחים מהמטבח המזרח-תיכוני כמו קדאיף וחלבה, יחד עם תחליפי שמנת וחמאה שהשימוש בהם הופחת למידת הצורך הבסיסית ביותר, השתפר טעם קינוחי הפרווה פלאים.
השף עידו שפירא, יועץ קולינרי בביה'ס תדמור מפרט בנושא: 'היום ניתן להשיג מרגרינה שמותאמת לצורכי המטבח המוסדי ומתאימה במיוחד לקונדיטור. גם בשמנות הצמחיות חלה התקדמות רצינית למרות שהנטייה היא להשתמש בהם כמה שפחות'. ומה עם החלב? שפירא מספר שבמקום החלב, גילו הקונדיטורים את חלב הקוקוס, חלב הסויה ואת חלב האורז שבאים מן המטבח האלטרנטיבי.

במקביל לחומרי הגלם, חלו שיפורים מרחיקי לכת בחומרי ההסמכה. 'הקורנפלור והרביכות למיניהן הפכו להיות 'פאסה', לאחר שיותר ויותר קונדיטורים הבינו שאפשר להגיע לתוצאות טובות ומהירות יותר עם חומרים אחרים כמו פקטינים, גאמים וקסנטן שמרכזים ומסמיכים כדי לתת טקסטורות שמחמיאות למתוקים', מסביר שפירא.

בנוסף, פותחו טכניקות אפייה חדשניות כמו השימוש בחנקן, בקרח יבש ובוואקום, אשר נותנים נפח וצורה לקינוחי פרווה בדרכים לא קונבנציאליות וגורמות לאורחים בחתונה להיעצר לשנייה ולצפות במופעי הכנות הקינוחים ולא רק לאכול אותם.
אבל אם נחזור רגע לחומרי הגלם, נראה שפעמים רבות אפשר וגם רצוי בלי חלב בקינוח. מפירות ארצנו ניתן להכין מנות של פירות קפואים, מחיות פירות, סורבטים ולהשתמש בשמנים שמייצרים מהפרי עצמו, תמציות ריח טבעיות, לשיפור הריח והטעם של הקינוחים. כמו כן, השוקולד הוא חומר גלם נפלא שבגרסתו המרירה והלבנה כלל לא מכיל חלב וניתן לשלב אותו עם אותם פירות וחומרי הסמכה שונים ליצירת קינוחים מלקקי אצבעות.
אז אם הורי הכלה מתעקשים על סטייק, אל תחשבו שהקינוחים אבודים. היום, גם בלי גלידת שמנת חלבית , אפשר לחגוג ולקנח עם קדאיף תפוח עץ וטופי סילאן. אז מה אם הקינוח הוא פרווה? זה לא אומר שהוא לא טעים.
מאת יערה רובינזון
תדמור - בית הספר למלונאות ולאירוח
לימודי קונדיטוריה

לימודי בישול, טבחות

 


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS