לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

מכללת תילתן: מעצבים ידועים עוזרים לסטודנטים בתחילת דרכם

ארבעה מעצבים גרפיים מובילים בעיצוב הישראלי התארחו במכללת תילתן, המכללה לעיצוב ולתקשורת חזותית, כדי להשתתף בדיון שנושאו עיצוב וערכים. בכך ניתן האות לפתיחת שבוע אירועים עמוס לכבוד תערוכת הגמר: בוגרים. מעצבים. ערכים, של בוגרי מכללת תילתן. המעצבים התבקשו לדון במערכת הערכים שמנחה את המעצב בעבודת העיצוב ובמפגש עם צורכי הלקוח, וכל מעצב הציג את העבודות שלו ואת האני מאמין שלו לגבי ערכים.

ארבעת המעצבים שהתארחו במסגרת פאנל מכללת תילתן הם פרופ' דן רייזינגר, יצחק יורש, יוסי למל ומאיר אשל. את צוות הפאנל בחרו במשותף מלי אלון, ראש המסלול לעיצוב גרפי של מכללת תילתן, ואליהו [מתוקה] שוורץ, מעצב גרפי מהבולטים והוותיקים בארץ.
מספר ארז ישכרוב, מנכ'ל מכללת תילתן: 'מה שחיפשנו זה מעצבים שנמנים עם האבות המייסדים של עולם העיצוב בארץ, ושהמכללה בקשר איתם. הסברנו להם במה מדובר, ומיד הם הסכימו לשתף פעולה. גם להם חשוב הנושא הערכי. כל אחד מהם נתן עיצות וטיפים מניסיונו העשיר ומתוך היכרותו את מפת התקשורת החזותית בארץ'.
מלי אלון: 'הדור הבוגר נוטה להעביר ביקורת על הזילות בערכים שקיימת אצל בני הדור הצעיר. לכן השנה בחרנו בתילתן להתמקד דווקא בערכים כנושא לפרויקט הגמר על מנת להציג את אופן התמודדותו של הדור הצעיר עימם. בפאנל בנושא זה, הבאנו ארבעה מעצבים שמהווים אבן דרך בעיצוב הישראלי, כדי שיהוו דוגמה לסטודנטים מחיי העיצוב ועבודת המעצב בפועל'.
האירוע התקיים באחד האולמות המשמשים את מכללת תילתן כבית ספר לצילום. באולם נכחו כמה מאות איש, בהם מעצבים גרפיים, אנשי פרסום, סטודנטים ואורחים נוספים. כל מעצב הציג את העבודות שלו ואת האני מאמין שלו לגבי ערכים. כך ענו הארבעה לשאלות הקהל וכל אחד נתן את עצתו לדרך למעצבים הטריים.
ישכרוב הוסיף: 'זה היה אירוע מרגש ואיכותי. לפני שהפאנל התחיל, הם הסתובבו בין ביתני התצוגות שיצרו הבוגרים ושוחחו עם הסטודנטים. הפאנל התחיל באיחור רב, כי הם פשוט נהנו להתערבב עם הסטודנטים ולשוחח איתם'.
המעצבים התבקשו לדון במערכת הערכים שמנחה את המעצב בעבודת העיצוב ובמפגש עם צורכי הלקוח. ראשון היה פרופ' דן רייזינגר, חתן פרס ישראל לעיצוב. לטענתו, הדואליות בין מערכת הערכים האישית ומערכת הערכים בעבודה עם הלקוח קיימת. לעתים היא מוטית בשל הצורך בפרנסה, אך זאת עד לגבול הערכים הבסיסיים ביותר, עליהם אין המעצב יכול לוותר.
פרופ' רייזינגר, שעיצב בין השאר את רכבת ישראל, והלוגו של חברות מוכרות כמו טבע, ישקר, אל על וכו', הסביר כי חשוב שהמעצב יתחבר אל הלקוח ברמה האינטלקטואלית, עליה הסיכוי להסכמה משותפת גבוה יותר, ולא ברמה הרגשית של האגו והאני האישי. לסיכום, ביקש מהסטודנטים: 'אל תבטיחו מה שלא תוכלו לקיים, אך תקיימו את מה שהבטחתם לעשות'.
יוסי למל, בעל משרד פרסום ומעצב, המתמחה בעיצוב כרזות בעלות אופי פוליטי שעוררו הדים וזכו בפרסים בארץ ובעולם, אישר את דבריו של רייזינגר. הוא טען כי במהלך שנות עבודתו בפרסום התמודד רבות עם השאלה האם לעבוד עם לקוח זה או אחר, בשל התנגשות ערכים. 'יש לי ארבעה ילדים ולא מעט עובדים שאני ערב לפרנסתם. אך אני זה שקובע את המחיר שאני מוכן לשלם באם אני מחליט לוותר על לקוח מסוים'. למל הסביר כי אינו עוסק בפרויקטים מוסריים ומזיקים, והוסיף כי האחריות המוסרית של המעצב היא אישית, ומתגבשת במהלך העבודה.
מאיר אשל, שעיצב את שטרות הכסף הנוכחיים של ישראל ורבים מן הבולים והמדליות שנמצאים בשימוש יומיומי, הדגיש דווקא את הפן האנושי: 'ואהבת לרעך כמוך הוא המשפט המנחה אותי בחיי היומיום בעבודה עם הלקוח. אני מאזין ללקוח, ומנסה לשכנע אותו ללא התנשאות אך עם ערכי כיבוד אדם, דרך ארץ והדגשת הכוח והניסיון המקצועי'. עיקרון נוסף שביקש להדגיש הוא הצורך לפרגן לעמיתים מתחרים ולא להתנצח עימם.
יצחק יורש, מרצה במוסדות אקדמיים מובילים, סיכם את הדיון בהתייחסו למשפט שאמר לו תלמיד בעבר, כי לא כל אדם יכול להרשות לעצמו להיות ישר. יורש ציין כי היה רוצה לחיות בעולם טוב, אך הוא יודע כי אין זה תמיד אפשרי. ולכן ביקש מן הסטודנטים לקבוע לעצמם את הגבולות הערכיים בעבודת העיצוב: 'הלוואי שתהיו ישרים', כך סיכם 'ושהיושר וההגינות ישתלמו לכם'.
התערוכה נפתחה לקהל הרחב בתחילת השבוע ותוצג עד 15 באוקטובר. בתערוכה מוצגות העבודות המצטיינות בלבד מכלל עבודות הבוגרים, ובהן כרזות, מארזים, עלונים וחוברות המביעים את המושג ערך בתחומים שונים:פוליטיקה, אהבת הארץ, פמיניזם, הורות, הצלת חיות ועוד.
מכללת תילתן
לימודי עיצוב
לימודי אמנות

 


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS