לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

תדמור: משוטף כלים לניהול רשת קפה קפה - ראיון

בית הספר תדמור למלונאות ואירוח מביא לנו עוד טיפים להצלחה בתחום הקולינריה. והפעם: עד כמה חשוב להתנסות בתפקידים זוטרים בדרך אל עמדת הניהול ומה נותנים הלימודים מלבד ידע? ראיון עם אבינועם בן מוחה, מנכ'ל רשת קפה-קפה שבמסגרתו הוא מספר על המסלול הארוך שעבר ונותן טיפים להצלחה מנסיונו האישי: 'גדלתי במושב אמירים, והתחום של אירוח ומסעדנות היה מוכר לי מהסביבה הביתית'.

התמדה, כך אומרים, היא המפתח להצלחה אישית. זה אולי לא המפתח היחידי, אבל בהחלט אחד החשובים שבהם. בית הספר תדמור מביא לנו דוגמא לנחישות כזו. הקריירה של אבינועם בן מוחה, מנכ'ל רשת קפה-קפה המונה 84 סניפים ברחבי הארץ, מדגימה את היתרון שבהיצמדות למסלול אחד והשקעה בו. במידה מסוימת, אפשר לומר שהוא גדל לתוכו.
'גדלתי במושב אמירים, והתחום של אירוח ומסעדנות היה מוכר לי מהסביבה הביתית. בגיל 15 התחלתי לשטוף כלים במסעדה במושב, אחר כך עברתי לתפקידים נוספים: מלצרות, בר, ניהול משמרת וניהול מסעדה. כשלמדתי בתדמור התחלתי להעמיק יותר בתחום הקולינרי, לאחר תקופה ארוכה שבה התמקצעתי בתחום השירותי. מהפרונט עברתי לבאק. התחלתי לבשל וליצור בתוך המטבח. וכך קרה שבמהלך הלימודים פתחתי חברת קייטרינג בשם קולינארט', אומר בן מוחה.
מה למדת?

'למדתי מלונאות ומינהל עסקים. השלמתי תואר ראשון בקריה האקדמית קריית אונו ובימים אלה אני מסיים תואר שני במינהל עסקים במכללה למינהל'.
ומה היתה התרומה העיקרית של הלימודים עבורך?
'קיבלתי בסיס חשוב, שכלל ידע וגם יכולת לתכנן מהיסוד את מה שדרוש כדי לפעול בתחום. הלימודים מקנים את ההבנה הבסיסית המינימלית שכל אדם שעוסק בתחום הזה חייב שתהיה לו'.
מאיזו בחינה?
'לענף המסעדנות יש תדמית מטעה. יש תחושה שכל אחד עם סכום כסף להשקעה יכול להקים מסעדה. חסמי הכניסה הם אפסיים. אבל ניהול מסעדה חייב להיות מקצועי; הוכחה לכך נותנים כל המקומות שנפתחים ונסגרים מהר. ניהול טוב מגיע מתחושת בטן, אבל הוא צריך להיות מגובה בידע ובהבנה'.


ידע מגיע מקורסים. ממה מגיעה ההבנה?
'תראי, אני לא יכול לומר שאני זוכר את כל מה שלמדתי או ששמרתי את כל המחברות. אבל הלימודים פותחים את הראש וגם עוזרים לך להבין האם אתה מתחבר לתחום ואוהב אותו. יש הרבה אנשים שעבורם מסעדנות זה רק שלב ביניים, בניגוד לאירופה שם אפשר למצוא מלצרים בני ארבעים ויותר. אבל גם פה יש אנשים שכן בוחרים בתחום הזה כמקצוע לחיים ומתמקצעים בו. ולכן, עוד משהו חשוב שמקבלים מהלימודים זה קשרים. מכירים אנשים בענף וזה מאוד עוזר אחר כך בעבודה'.
האם זה הכרחי לדעתך לעבור את כל התפקידים הזוטרים לפי שמגיעים לניהול?
'אני לא יכול לומר שזה הכרחי, אבל בהחלט תורם ונותן פרספקטיבה אחרת לתפקיד. משום שכל החלטה שמקבל מנהל משפיעה על עובד וגם נובעת מהיכולות של העובד. אם מנהל מקבל החלטה מתוך הבנה אמיתית של המקום שבו נמצא העובד, ההחלטה תהיה טובה יותר לעסק'.
איך הגעת לתפקידך הנוכחי?
'אחרי שסגרתי את המסעדה שלי, הגעתי לקפה-קפה בתור יועץ קולינארי. התקדמתי לתפקיד השף של הרשת ועם הזמן לקחתי על עצמי סמכויות נוספות. גייסנו עוד שף ועוד אנשי שירות, ולאחר כשנה ברשת מוניתי למנכ'ל ועבדתי בסינרגיה עם הבעלים'.
מה היתה המשימה הראשונה שלך בתור מנכ'ל?
'לעבוד על תהליך של מיתוג. כשהגעתי לרשת לפני שלוש שנים, היא היתה אסופה של תשעה סניפים בעלי אותו שם והחזות הוויזואלית, אבל הזהות הרשתית היתה חלשה. ערכנו סקר שוק וחקרנו את הזהות העצמית ומתוך המסקנות שקיבלנו יצרנו את זהות וחזון. היום, אנחנו במקום אחר. את השנה אנחנו מתכננים לסיים עם קרוב למאה סניפים מראש פינה ועד אילת. בניגוד למקומות אחרים בקטגוריה שלנו אנחנו נותנים שירות מלא ולא שירות עצמי. השאיפה שלנו היא ליצור חוויה של פסק זמן. מקום שבו אפשר לעצור משגרת החיים ולהתפנק'.
איזה טיפ חשוב תוכל לתת לאנשים בענף?
'הבסיס להצלחה של מקום הוא הבניה של זהות וערכים, כלומר, יצירת קונספט מגובש. אם העסק לא מבדל את עצמו באמצעות משהו שונה ומיוחד, אין לו סיכוי לשרוד בתחום הזה. באופן כללי, חשוב שתהיה אסטרטגיה מאחורי העשייה'.
*הכתבה נכתה על ידי טלי גלסקי

תדמור
קורסי בישול
לימודי מלונאות

 


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS