לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

איזה צבע אכלתם היום? על צבע במזון שאנו אוכלים

האם אכלתם היום אדום? כי זה עלול לעצבן, האם אכלתם משהו כחול? כי זה עלול להרדים. לפי מכללת מהות ללימודי רפואה משלימה הצבעים המצויים בטבע לא נועדו רק לצורך משיכת תשומת לב, יש להם הרבה משמעויות מעבר לכך. לאחרונה מזכירים לנו לאכול ירקות בצבעים שונים - בנוסף, ממליצה ורד לב, מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה במכללת מהות. לגוון גם את הארוחות שאנו אוכלים. לפניכם סקירה קצרה על הצבעים השונים של המזון.

לפי ורד לב, מרצה במכללת מהות ללימודי רפואה משלימה ישנו קשר ברור בין צבעי המזונות הטבעיים לבין ערכם התזונתי וכן למשמעותו של כל מזון. כל פיגמנט בצמח קשור למרכיב כימי שונה.
מזון אדום - מזון אדום הוא מזון מחמם, מעורר פיזית, מנטלית ומינית ומעניק אומץ וכוח. בגלל תכונת האש שלו, שימוש מוגבר במזון אדום עלול לגרום לעצבנות ולכעס. בין הפיגמנטים האדומים נמצאים הבטא קרוטן הכתום, ככל שהצבע חזק יותר, יש יותר ממנו והליקופן - הפיגמנט שבעגבניה, שהם נוגדי חימצון חשובים, והפורפירין, המשפיע על בריאות הדם.
קבוצת המזונות האדומים כוללת עגבניות, צנוניות, כרוב אדום, פלפל אדום, פלפל חריף, בצל אדום, עדשים אדומים, שעועית אדומה, תפוחים אדומים, פטל, דובדבנים, שזיף אדום, תות שדה ואבטיח.
מזון כתום - המזון הכתום משויך ליצירתיות, ליצרים, למיניות ולרגש. כתום הוא צבע השפע והגאווה ומזון כתום עוזר להגביר את ייצור החלב לאחר הלידה. המזונות השייכים לקבוצה הכתומה הם גזר, בטטה, תפוז, מנגו, קלמנטינה, משמש, שסק, נקטרינה, עדשים כתומים, אגוז מוסקט וג'ינסנג.


מזון צהוב - מזון צהוב מעורר שמחה ואופטימיות, ומעורר את פעולת מערכת העיכול, הכבד והטחול. בקבוצת המזונות הצהובים נמצא את הדגנים חיטה, שעורה, כוסמת, שיבולת שועל ודוחן, תירס, דלעת, פלפל צהוב, אשכולית, לימון, מלון, אננס, תפוחי אדמה ותבלינים שונים כמו כורכום, כמון, קינמון, שומר וקימל.
מזון כחול - מזון כחול הוא קר, מרגיע, מפיג כאב ונותן תחושה של טיהור ושביעות רצון. טוב לאכול מזונות כחולים לפני השינה, בכדי לסייע לנו להגיע לשינה רגועה ושלווה. המזון הכחול מזין את החלק הרוחני- אינטואיטיבי שבמוח והפיגמנט הכחול מכיל חומרים נוגדי חימצון חזקים ביותר - אנטוציאנינים ואנטוציאנידינים.
קבוצת המזונות הכחולים כוללת ענבים סגולים, צימוקים כהים, שזיפים סגולים טריים או מיובשים, אוכמניות, תאנים, סלק, פטריות, ארטישוק ירושלמי, חצילים ועשבים שונים כמו קמומיל, מרווה, אורגנו.
מזון ירוק - מקורו של הצבע הירוק במזון הוא בכלורופיל הנוצר בתהליך הפוטוסינטיזה בצמח, שקולט צבע משני צידי הספקטרום - אדום וכחול ועל ידי כך יוצר איזון אנרגטי בצמח. לכן למזון הירוק ישנה יכולת להשרות הרמוניה ושלווה. מזונות ירוקים הם יעזרו לשמור על הלב, יאזנו חילוף חומרים בגוף וירגיעו את מערכת העצבים. מזונות ירוקים טובים גם לעזרה בטיפול במצבים דלקתיים.
בקבוצת המזונות הירוקים נמצא אבוקדו, מלפפונים, ברוקולי, קישואים, פלפל ירוק, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, כל ירקות העלים הירוקים תרד, סלרי, מנגולד, חסה, כרובים, ועוד, צמחי מרפא ותבלין כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, רוקט, רוזמרין ועוד, וכן תפוחים ירוקים, ענבים ירוקים, קיווי, וליים.
חשוב מאוד לשלב את כל הצבעים במאכלי היומיום שלנו, בכדי ליצור איזון של חומרי תזונה הנכנסים לגוף ובכדי לאפשר לאותם החומרים לעבוד יחד באופן מושלם.
רעיונות לתזונה צבעונית ומאוזנת:
מרק צבעוני: מרק משביע ומזין העשוי מתפוחי אדמה, בטטה, שורש סלרי, עדשים אדומים, גריסי פנינה, וטופו ומתובל בכורכום, כמון, שום והרבה עלים ירוקים לפי טעמכם האישי: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום, עלי סלרי, אורגנו וכו'.
סלט קשת בענן: הרכיבו לעצמכם סלט בכל צבעי הקשת - עגבניות, פלפלים בצבעים שונים, חסה, תרד, גזר מגורד, קישוא מגורד, צנונית, פרחי ברוקולי וכרובית, צימוקים כהים, אגוזי קשיו, גרעיני חמניות ונבטים שונים.
ניתן להשתמש בצבעוניות בכל ארוחה על ידי שילוב מאכלים בצבעים שונים. לדוגמא: סלט ירוק, תבשיל פולי אזוקי, ירקות כתומים מאודים וסלט טחינה צהבהב עם הרבה כורכום.
העיקר הוא להשתמש בדמיון, והרבה... וליהנות!
מכללת מהות ללימודי רפואה משלימה
לימודי רפואה משלימה
לימודי תזונה


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS