לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

שתיית קפה - זה טוב לשעון הביולוגי?

מה חדש בתחום המזון? וכיצד ניתן לעודד חדשנות בתעשיית המזון? שאלות אלו יעמדו במוקד הכינוס השלישי לחידושים במזון שיתקיים בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. בכנס ידונו בחידושים האחרונים בתחום, מזונות מחזקי עצמות, פיתוח מוצרי מזון חדשים ועוד. 'המזון הופך להיות פונקציונאלי ויש בו מרכיבים קריטיים שחשובים לבריאות הכללית ולמניעה של מחלות מטבוליות רבות', אומר ד'ר רוני שפירא, המכון לביוכימיה ומדעי המזון והתזונה.

מזונות מותאמים לפי הגֵנים, מזונות שתורמים לחיזוק העצמות ומזונות שמווסתים את השעון הביולוגי - אלו הם רק חלק מהחידושים בתחום המזון שיוצגו בכינוס שיתקיים ביום חמישי הקרוב, 28 בינואר, בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע'ש רוברט ה' סמית באוניברסיטה העברית. 'הכינוס יפגיש את התעשיינים ואת אנשי האקדמיה עם החידושים האחרונים בתחום המזון', אומר ד'ר רוני שפירא, מנהל המכון לביוכימיה ומדעי המזון והתזונה שבפקולטה לחקלאות וממארגני הכינוס.
החידושים האחרונים בתחום המזון
ד'ר שפירא מציין כי הדבר החדשני ביותר שמתרחש בעולם המזון כיום הוא הכנת מזון מותאם ללקוח, כמו למשל מזון מותאם למבוגרים, לספורטאים ולנשים בגילאים 50-20. 'המזון הופך להיות פונקציונאלי ויש בו מרכיבים קריטיים שחשובים לבריאות הכללית ולמניעה של מחלות מטבוליות רבות', אומר ד'ר שפירא.


חידושים נוספים הם מחקרים שעוסקים בהתאמת מזונות לפי הגֵנים של כל אדם ומחקרים שעוסקים בהשפעת חומרים מהטבע על ביטוי גנים בחיידקים ולפיהם ייתכן כי מזונות מהטבע דווקא מעודדים תוקפנות של חיידקים, דבר שנבדק במעבדתו של ד'ר שפירא.
מזונות מחזקי עצמות
ד'ר אפרת מונסונגו-אורנן מהמכון לביוכימיה ומדעי המזון והתזונה שבפקולטה לחקלאות תציג בכינוס גישות חדשניות לחיזוק עצמות ומניעת אוסטיאופורוזיס. 'בניגוד לתפיסה הנפוצה לפיה רק ויטמין D וסידן משפיעים על צפיפות העצם, במחקרים שערכתי גיליתי שאומגה 3, שנמצאת בשמן דגים, בדגנים ובקטניות, יכולה לתרום לחיזוק העצם' אומרת ד'ר מונסונגו-אורנן. 'תזונה שכוללת מרכיבים אלו בשילוב פעילות גופנית תוכל למנוע את המחלה בקרב חולים פוטנציאליים מבחינה גנטית'. כיוון נוסף שנבדק בימים אלו במעבדתה של ד'ר מונסונגו-אורנן הוא השפעת הורמונים המופרשים מרקמת השומן על העצם והקשר בין שתי רקמות אלו ברמה התאית והאנדוקרינית.
שתיית קפה - זה טוב לשעון הביולוגי
ד'ר אורן פרוי המכון לביוכימיה, ומדעי המזון והתזונה שבפקולטה לחקלאות יציג בכינוס מחקר על מזונות המשפיעים על ויסות השעון הביולוגי בגוף. 'השעה בשעון הביולוגי יכולה לקבוע מתי נאכל, אבל גם סוג המזון שנאכל יכול לסדר את השעון הביולוגי' טוען ד'ר פרוי. 'ברגע שאנחנו יכולים לווסת את השעון באמצעות מזון, אפשר לכוון מערכות בגוף שיעבדו חזק יותר וטוב יותר וזה תורם לבריאות ולאריכות ימים'. ממחקר שערך ד'ר פרוי עולה כי ישנם מספר מזונות שמשפיעים על השעון הביולוגי וביניהם קפאין ומזונות המכילים גלוקוז ושומן. 'כל האמירות על כך שקפה הוא רעל – אינן נכונות. אין לצרוך להפריז בשתיית קפה, אך מומלץ לשתות כוס או שתיים של קפה ביום', הוא אומר.


חדשנות בתעשיית המזון
נוסף לחידושים בתחום המזון, יעסוק הכינוס גם בשיטות חדשות לעידוד החדשנות בתעשיית המזון. פרופ' סם שגיא מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה בפקולטה לחקלאות יתמקד בהרצאתו בשיטת ה'חדשנות הפתוחה' אותה ייבא מארה'ב.
'תעשיית המזון בישראל שמרנית וריכוזית והדרך להטמיע בה חדשנות היא להביא לשינוי בתפיסה של המנהלים ואנשי המפתח בתחום', אומר פרופ' שגיא. שיטת החדשנות הפתוחה היא שימוש מושכל של ידע חיצוני ופנימי להאצת התהליכים המביאים לחדשנות פנימית ותורמת להרחבת השווקים. על פי השיטה, המפעל ו/או החברה יוצרת שיתופי פעולה עם גורמים חיצוניים כמו למשל חברות המספקות חומרי גלם, מומחים בשטחים שונים בארץ ובעולם, מרכזי מחקר, אנשי אקדמיה ולעיתים אין מניעה אף לשתף פעולה עם המתחרים. תהליך החדשנות חייב להתמקד על הצרכן ופונקצית ערך.
'התשובה לחוסר בחדשנות של תעשיית המזון היא קיבוע מחשבתי וחוסר בשיתוף פעולה בין התעשייה לאקדמיה, התעשייה למשרדי הממשלה ובין התעשייה לתעשייה' מסכם פרופ' שגיא. 'הבעיה שלנו היא במחשבה מה אנחנו יכולים להרוויח ולא על מה שהמדינה והתעשייה יכולים להרוויח יחד'.
'בכינוס יוצגו חידושים מרגשים בתעשיית המזון הקשורים לפיתוח מוצרי מזון חדשים ולתחום בקרת האיכות המתפתח בקצב מהיר', אומר ד'ר זהר כרם ממארגני הכינוס. 'הכינוס ידגים את שיתוף הפעולה החיוני עם מוסדות המחקר, ידון בתהליכי הפיתוח ובשיטות בקרה חדישות'.
לימודי תזונה
לימודי מדעים
ייעוץ לימודים

 


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS