לימודים אינפו לימודים אינפו
פורטל לימודים מס' 1 בישראל
www.limudim-info.co.il
מכללות | קורסים
התקשרו עכשיו למידע לימודים 03-921-3193
מידע לימודים טלפוני - מענה אנושי
לימודים  |  כתבות
חדשות לימודים
מכללות
מה ללמוד
הטבות לגולשי האתר
יעוץ והכוונה
מסלולי לימודים
ספרים
תחומים מובילים
תרגום ועריכה
אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בעמ
אגודת הסטודנטים
הקו האדום ישרת אלפי סטודנטים שיסעו ברכבת הקלה ללימודים במכללות ובאוניברסיטאות
לימודי העצמה נשית - מדוע אין חוג המטפח העצמה לנשים
האקדמיה כסביבה בטוחה
כיצד בוחרים התמחות במשפטים?
באיזי שף תוכלו ללמוד בישול ממיטב השפים
הכירו את איזי גרייד – מרכז הסיוע לסטודנט
מה חשוב לבדוק לפני שלוקחים הלוואה לכל לקוחות הבנקים?
תרגול פסיכומטרי במערכת מתקדמת
בחר קטגורית לימודים בחר תחום לימודים בקטגוריה בחר איזור

מחקר חדש: בשר, זהות, כוח וחולשה ביום העצמאות

מהי משמעות טקס קניית הבשר והכנתו בצוותא אחת לשנה, המתחולל ביום העצמאות? מה זה אומר לגבי החברה הישראלית מבחינה חברתית, פוליטית וכדומה? מחקר חדש שבחן את תופעת 'על האש' בדק את הקשר בין בשר, זהות, כוח וחולשה ביום העצמאות הישראלי. הממצאים של המחקר, שביצע ד'ר ניר אביאלי מאוניברסיטת בן-גוריון, ייחשפו בכנס בינלאומי בנושא: אוכל כוח ומשמעות, שיתקיים בימים שלישי ורביעי הקרובים, ה-15-16 ביוני.

בעשורים האחרונים הפכה צליית בשר 'על האש' לפעילות המרכזית של יום העצמאות הישראלי, טקס שבלעדיו החג אינו שלם, ואשר מעבר לו אין בעצם הרבה. כך, מהווים נתחי הבשר הצלוי פיסות של ישראליות מעובדת ומזוקקת, אשר אזרחיה היהודים של המדינה מפנימים אל גופם ביום שמציין יותר מכל את הזדהותם עם מדינת-הלאום.
אך מהי משמעותו של טקס זה ומה מסמל הבשר 'על האש'? בעוד שאנתרופולוגים של אוכל דנים בדרך כלל בבשר צלוי כביטוי קיצוני של כוח, און, עושר ומרחב פיזי, טוען ד'ר ניר אביאלי, בהתבסס על מחקר אותו הוא עורך מדי יום העצמאות מאז שנת 2001, כי המקרה הישראלי הוא מורכב יותר, וכי המנגל הישראלי אינו חיקוי מקומי של ה- BBQ [בר-בי-קיו] האמריקאי, אלה ביטוי של מספר נרטיבים תרבותיים המעצבים את הזהות הישראלית-יהודית-ציונית העכשווית; בראש ובראשונה- הדילמה שבין כוח לחולשה ובין הרצון לשלוט במרחב לבין מציאות הספר הצפוף והמאבק המתמיד על 'השטח'.


הממצאים המלאים של מחקרו ייחשפו בכנס בינלאומי בנושא: אוכל כוח ומשמעות, שיתקיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בימים שלישי ורביעי הקרובים - 15-16 ביוני. בכנס, אותו מארגן ד'ר אביאלי, ישתתפו למעלה מ- 40 חוקרים מ- 11 מדינות אשר ירצו בין היתר על סוגיות הקשורות באוכל ולאומיות, ייצוגים של אוכל וכוח במדיה ובאמנות, היבטים היסטוריים ופוליטיים של אוכל, אוכל ודת, אוכל ומעמד, אוכל ומגדר.
במהלך הכנס יתקיים פאנל פתוח תחת הכותרת: 'ולנו יש פלאפל?' בו שפים ישראלים, מבקרי אוכל ויין ידונו ביחסים שבין כוח ואוכל בישראל. מבין המשתתפים נמצאים: רות סירקיס - מחברת ספרי בישול ומוציאה לאור, דניאל רוגוב - מבקר המזון והיין של עיתון הארץ, מיקה שרון, שפית ממסעדת מיקה ביסטרו, תל-אביב, הילה אלפרט - מבקרת האוכל של עיתון ישראל היום, שמיל הולנדר - ממסעדת שמיל במעבדה, ירושלים, דהאר זידהאני ממסעדת אל-רידא מנצרת ודוחול ספאדי ממסעדת דיאנה, נצרת.
לימודי תזונה
לימודי מדעי החברה
ייעוץ לימודים

 


שם מלא:
עיר:
אימייל:
טלפון:
-
לימודים אינפו בגוגל
רכבת ישראל - לוח זמנים
מחשבון קלוריות מקיף
ויזה לאירופה
מהו מיתוג עסקי נכון, מיתוג מוצר או מיתוג חברה?
ביטוח לאומי אזור אישי
סרטי גמר
רכבת קלה
אימון אישי
הכשרת מאלפי חיות
רפואה וטרינרית משלימה
לימודים אינפו
פסיכומטרי
קוסמטיקה רפואית
לימודי מחשבים
לימודי איפור
לימודי קוסמטיקה וטיפוח
תואר בהנדסה בתל אביב
לימודי קוסמטיקה, קורס איפור
מכינה קדם אקדמית בווינגייט
לימודי הנדסה תואר B.Sc. בצפון
הכשרת מטפלים
לימודי רפואה משלימה
לימודי עיצוב אופנה
מכינה ללימודי רפואה בחו''ל
פסיכומטרי
לימודי הוראה חינוך
הכשרת מאלפי כלבים
המועצה להשכלה גבוהה
אינדקס עסקים
לימודים
אינדקס לימודים
בניית אתרים

מידע לימודים
תחומי לימודים
מסלולי לימודים
קורסים נוספים
ייעוץ לימודים
פרסום באתר
כל הזכויות שמורות © 2003 לימודים אינפו / אינפו ערוצי מדיה ותקשורת בע"מ        תנאי שימוש      כתוב לנו      RSS